Stránky

streda 27. júla 2016

#1

         Kde začať? Otázka zložená z dvoch slov, otázka, ktorá sa častokrát nezdá dôležitá. Ľudia sa púšťajú do vecí, ktoré môžu ale aj nemusia zvládnuť. Výsledok nikdy nie je dopredu daný, nik ho neviem odhadnúť, vždy sú tu veci, ktoré ho môžu úplne zmeniť, dať mu nový rozmer, ale táto otázka je tu stále. Býva na začiatku, je to začiatok, bez toho, aby sme si uvedomovali, že sme už začali.


       
         Poznáme svoje možnosti, prirodzene si myslíme, že všetky, avšak to nie je možné. Kedykoľvek sa môže vynoriť, pre nás pri neznámej udalosti, ďalšia nepredvídateľná premenná pripravená otestovať našu húževnatosť a odhaliť nové starosti. Kvôli tomu sa nevieme rozhodnúť, aj keď sme si istý, že všetko máme pevne v našich rukách. Nevieme akou cestou sa máme vybrať, preto tá otázka. Je to prvý krok, ktorý robíme. Je rovnaký ako tie potom, ale predsa odlišný. Robíme ho bez toho aby sme vedeli, že tam je. Je to základ všetkého, odrazový mostík pred dlhým skokom do vody. Je to súčasť nášho podvedomia, ktoré je ako perla, abstraktná perla.
       
         Jadro perly je miniatúrne zrniečko piesku, ktoré sa postupom času stáva väčšie a väčšie, pretože okolo seba nahromaďuje drobné čiastočky. Proces je to veľmi dlhý, ale výsledok stojí za to. S ľudským podvedomím je to rovnako. Človek ho nadobúda ihneď pri počatí. U každého z nás je rovnaké, presne ako to zrnko piesku. Možno odlišné tvarom, no zložením nemenné. Čistá detská dušička, nepoškvrnená poznaním a neovplyvnená chovaním rodičov alebo prostredia, v ktorom sa vyvíja. Hlboko v DNA máme zakódované naše predispozície, gény po predkoch určujúce tvar postavy, farbu očí, silu imunity alebo odkazujúce nám dedičné choroby, no to kým sa staneme nie. Jediné čo máme je táto otázka, aj keď nie v tvare, ktorý vieme vyjadriť slovami.

         Zo začiatku je to iba túžba vedieť viac, skúmať nové veci okolo seba, s ktorými sme ešte nemali možnosť stretnúť sa. Objavujeme svoje pršteky, ktoré sa stávajú našim nástrojom skúmania. Berieme do nich vecí a ochutnávame ich, obzeráme si ich pričom sa nám všetko ukladá do pamäte. Krátkodobej, dlhodobej, podmienenej či nepodmienenej, no stále najdôležitejšieho „zariadenia“ ovplyvňujúceho správne fungovanie podvedomia a jeho celkový vzhľad. Sú to tie malé čiastočky formujúce abstraktnú perlu.

Pokračovanie v ďalšom príspevku :)




Zdroje: http://www.wallpapervortex.com/wallpaper-53657_1_miscellaneous_digital_art_digital_brain.html#.V5kAnPmLTIU   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára